HVAD ER LEASING?

Hvad vil det sige at lease en bil?

Hos Classic Autoimport ApS tilbyder vi finansiel leasing – bedre kendt som flexleasing – til både privat og erhverv. Flexleasing er en finansieringsform, hvor du som leasingtager får finansieret den ønskede bil gennem et leasingselskab i en afgrænset periode for en månedlig ydelse. Det vil sige, at du ikke ejer bilen, men har brugsretten over den.

På denne side vil vi dykke mere ned i, hvad leasing er, og præsentere nogle centrale begreber, du sikkert vil møde i jagten på din kommende leasingbil.

Forskellige leasingformer

Ja, kært barn har mange navne; flexleasing, privatleasing, erhvervsleasing, splitleasing, sæsonleasing, minileasing, og flere til.

Vi forstår godt, at det kan virke indviklet, men i bund og grund findes der kun to former for leasing: finansiel leasing og operationel leasing, hvor de førnævnte leasingtyper hører ind under.

Den primære forskel på de to leasingformer er, at operationel leasing er en omkostningstung leasingform, hvor leasingselskabet afholder alle driftsudgifter til bilen i hele leasingperioden, hvorimod at du ved finansiel leasing selv står for at afholde eventuelle udgifter til reparation eller service, hvorfor denne type leasing er noget billigere. Ved finansiel leasing er du samtidig forpligtet til at henvise bilen til en tredjepart eller købe bilen for den anslåede restværdi ved aftalens udløb.

Vi tilbyder som sagt finansiel leasing, og for at kompensere for mindre budgetsikkerhed ved denne leasingform, tilbyder vi blandt andet CarGarantie, så du er sikret mod uforudsete udgifter – og så hjælper vi dig gerne med at sælge bilen efter endt leasingperiode, hvis ikke du ønsker at forlænge eller forny leasingaftalen.

Hvad er fordelene og ulemperne ved at flexlease?

Fordele
» Mindre kapitalbinding
»  Lavere førstegangsydelse ved leasing end ved et traditionelt billån
» Mulighed for at køre i en eksklusiv bil til en lav månedlig ydelse
» Mulighed for at udskifte bil oftere
» Du betaler kun en brøkdel af registreringsafgiften månedligt – ikke på én gang.

Ulemper
» Du ejer ikke bilen selv – du har brugsretten
» Leasingkontrakter, der er længere end tre år, vil det typisk være dyrere end at købe bilen
» Du betaler selv service og syn på bilen
» Du skal selv købe skifte bil, når aftalen udløber

Førstegangsydelse

Førstegangsydelsen er det beløb, der betales ved aftalens indgåelse. Ydelsen er en procentdel af leasingbilens pris, som normalt indeholder nedskrivning af bilens restværdi.

Månedlig ydelse

Månedlig ydelse betales gennem hele leasingperioden, som typisk varer 12, 24, eller 36 måneder, alt efter dine behov.

Ydelsen dækker over afgiftsbetaling samt renteomkostninger af finansieringsbeløbet.

Restværdi

Restværdien er det beløb, som bilen skal afhandles til efter endt leasingperiode. Som leasingtager indestår du for restværdien, og hos Classic Autoimport ved vi, hvor vigtigt det er, at fastsætte en er realistisk restværdi ved aftalens indgåelse.

Leasing med fri kilometer

Når du handler hos os skal du ikke tænke på kilometerbegrænsning. Vi giver dig nemlig fri kilometerforbrug i leasingperioden.

Forholdsmæssig registreringsafgift

Som leasingselskab skal man ikke betale registreringsafgift, men forholdsmæssig registreringsafgift. Det betyder, at de betaler registreringsafgiften i mindre rater i stedet for at betale den af en omgang.

Satserne for den månedlige løbende registreringsafgift afhænger af bilens registreringsdato og er som følgende:

0-3 måneder: leasingselskabet betaler 2% af bilens samlede registreringsafgift

4-36 måneder: leasingselskabet betaler 1% af bilens samlede registreringsafgift

36 måneder: leasingselskabet betaler 0,5% af bilens samlede registreringsafgift

Hæftelse for bilen ved aftalens udløb

Efter endt leasingperiode hæfter leasingtager for at henvise bilen til en tredjepart eller købe bilen selv for den anslåede restværdi. Det er dog også muligt at forlænge leasingaftalen eller indgå en ny aftale på en anden bil.

LÆS MERE OM DE LEASINGTYPER, VI TILBYDER

null

FLEXLEASING PRIVAT

null

FLEXLEASING ERHVERV

null

SPLITLEASING